Salatalık alırken nelere dikkat edilmeli?
Salatalık iyisi nasıl anlaşılır?, Salatalık seçerken kabuk rengi koyu ve yapısı çok sert olanları tercih etmelisiniz. İyi salatalık kısa, parlak ve dümdüz olmalıdır. Ne kadar büyürse o kadar yumuşar, tatsızlaşır. Pütürlü olmamalıdır.
Salatalık iyisi nasıl anlaşılır?
Salatalık iyisi nasıl anlaşılır?,
Salatalık seçerken kabuk rengi koyu ve yapısı çok sert olanları tercih etmelisiniz. İyi salatalık kısa, parlak ve dümdüz olmalıdır. Ne kadar büyürse o kadar yumuşar, tatsızlaşır. Pütürlü olmamalıdır. Sebze alırken nelere dikkat etmeliyiz?
Sebze alırken nelere dikkat etmeliyiz?,
Salatalığın iyisi kısa, kalem gibi dümdüzdür, sapı yeşil olan tazedir. Salatalığın boyu büyüdükçe içi yumuşar ve tatsızlaşır. Şekilsiz, bir ucu kalın, bir ucu ince salatalıkların içi sünger gibi çıkar. Tazeliğini ise sapının yeşilliği ele verir. Besin satın alırken nelere dikkat etmeliyiz?
Besin satın alırken nelere dikkat etmeliyiz?,
Meyve ve sebzelerde ise dikkat edilecek ilk nokta kesinlikle mevsim sebze meyvelerini tercih etmek olmalıdır. Kenarları düzgün, satın alınan rafta büyüklükleri denk, şekilleri oldukça standart ve birbirine benzeyen meyve ve sebzeleri tercih etmeyiniz. Bozuk şekilli ve büyüklü küçüklü ürünler daha sağlıklıdır. Meyve nasıl seçilir?
Meyve nasıl seçilir?,
Sağlıklı besin tüketimi için besinleri alırken etiketi mutlaka okunmalı, kontrol edilmedilir. Besinleri satın almadan önce Gıda ve Tarım Bakanlığı onayı, üretim tarihi, son tüketim tarihi, raf ömrü, üretici firma, besin ögesi içeriği, gramaj, ambalajın sağlamlığı, hazırlama ve depolama koşulları dikkate alınmalıdır. Hormonlu salatalık nasıl anlaşılır?
Hormonlu salatalık nasıl anlaşılır?,
Salatalık: Şekilsiz, bir ucu kalın, bir ucu ince veya yan yana yapışık meyvelere dikkat edin. İçleri adeta sünger gibi, çekirdek evi de kof bir yapıya sahiptir. Yenildiği zaman tat vermez. Kaç çeşit salatalık vardır?
Kaç çeşit salatalık vardır?,
Salatalık, geniş bir çeşitliliğe sahip olan bir sebzedir ve yaklaşık olarak 90 farklı cins ve 750 türü bulunmaktadır. Bazı türler turşu yapımı için kullanılırken, bazıları ise sofralık olarak tercih edilir. Bir ürün satın alırken nelere dikkat etmeliyiz?
Bir ürün satın alırken nelere dikkat etmeliyiz?,
1) Bir mal satın alırken gerçekten bu mala ihtiyacınız olup olmadığını düşününüz. 2) Satın alacağınız malın fiyatının bütçenize uygun olup olmadığına bakınız. 3) Malı teslim almadan, sözleşmeyi imzalamayınız ve peşin ödemede bulunmayınız. 4) Alacağınız malın sağlam ve ayıplı olup olmadığına dikkat ediniz. Dünyadaki en sağlıklı sebze nedir?
Dünyadaki en sağlıklı sebze nedir?,
Uzun zamandır şifalı olmasıyla bilinen ancak tüketmeye gelince çoğu kişinin unuttuğu bir sebze olan tere, bilim insanları tarafından 41 sebze ve meyve arasından en sağlıklı sebze olarak seçildi. Marul alırken nelere dikkat etmeliyiz?
Marul alırken nelere dikkat etmeliyiz?,
Marul seçerken dikkat etmeniz gereken ilk nokta kapalı olarak satılan marulları tercih etmemek olabilir. Bu şekilde satılan marullar nemli şekilde poşet içerisinde yer alacakları için daha hızlı solacaklardır. Dış alanda satılan, kabarık ve açık yeşil yapraklı olanları tercih etmelisiniz. Paketli gıda alırken nelere dikkat etmeli?
Paketli gıda alırken nelere dikkat etmeli?,
Ambalaj Kontrolü Yapınız…
Bozulmuş, bombaj yapmış, şişmiş, delinmiş, sızıntı yapmış ambalajlı gıdalar, risk taşıyabileceğinden satın alınmamalıdır. Konserve gıda alırken, alt ve üst kapakları şişkin, kutusu hasar görmüş, kapağı gevşemiş, zedelenmiş kutuları almayınız. Domates alırken nelere dikkat etmeliyiz?
Domates alırken nelere dikkat etmeliyiz?,
Domates, ağır ve kabuğu ince, ezilmemiş, düzgün, iyi şekillenmiş koyu kırmızı renginde ve (çok sert olmamak kaydıyla) sert olmalıdır. Domatesin kokusu da tazeliği ve doğallığı hakkında ciddi ipucu verir ayrıca domatesi kestiğinizde içinin beyaz olmamasına da dikkat etmelisiniz. Satın alacağımız ürünün ambalajını incelerken nelere dikkat etmeliyiz?
Satın alacağımız ürünün ambalajını incelerken nelere dikkat etmeliyiz?,
Gıda maddesi satın alırken;
Önce kuru ve konserve gıdaları, sonra taze sebze ve meyveleri, sonra da taze et ve balıkları, en sonra da donmuş gıdaları alın. Ambalajı iyice inceleyin: Ambalajı üzerinde delikler, çatlaklar, yırtıklar bulunan olan gıda maddelerini almayın.