Sebzelerin iyisi nasıl anlaşılır?
Sebze alırken nelere dikkat etmeliyiz?, Taze yeşil yapraklarla çevrili, çiçekleri lekesiz ve parlak olan karnabahar tazedir. Biber alırken sert ve parlak renkte olmasına özen gösterin. Büzüşmüş biberler hormonlu ve bayat biberlerdir. Lahananın dışa yakın yaprakları beyaza yakın açık yeşil renkte ve sık olanları tercih edilmelidir.
Sebze alırken nelere dikkat etmeliyiz?
Sebze alırken nelere dikkat etmeliyiz?,
Taze yeşil yapraklarla çevrili, çiçekleri lekesiz ve parlak olan karnabahar tazedir. Biber alırken sert ve parlak renkte olmasına özen gösterin. Büzüşmüş biberler hormonlu ve bayat biberlerdir. Lahananın dışa yakın yaprakları beyaza yakın açık yeşil renkte ve sık olanları tercih edilmelidir. İyi salatalık nasıl anlaşılır?
İyi salatalık nasıl anlaşılır?,
Meyve ve sebzelerde ise dikkat edilecek ilk nokta kesinlikle mevsim sebze meyvelerini tercih etmek olmalıdır. Kenarları düzgün, satın alınan rafta büyüklükleri denk, şekilleri oldukça standart ve birbirine benzeyen meyve ve sebzeleri tercih etmeyiniz. Bozuk şekilli ve büyüklü küçüklü ürünler daha sağlıklıdır. Portakalın iyisi nasıl anlaşılır?
Portakalın iyisi nasıl anlaşılır?,
İyi salatalık kısa, parlak ve dümdüz olmalıdır. Ne kadar büyürse o kadar yumuşar, tatsızlaşır. Pütürlü olmamalıdır. Sapı yeşil olması da taze olduğunun göstergesidir. Sebzelerin en iyi nasıl temizlenir?
Sebzelerin en iyi nasıl temizlenir?,
Portakalların kabuğu ince ve parlak renkte olanları seçilmeli. Portakal alırken onları hafifçe sıkmaktan çekinmeyin. Büyüklüklerine göre ağır olan portakalların iyi çıkma olasılığı çok büyük. Kuru ve hafif gözüküyorlarsa ise yeterince sulu olmamaları muhtemel. Taze fasulye alırken nelere dikkat etmeli?
Taze fasulye alırken nelere dikkat etmeli?,
İdeali soğuk akan suda durulayarak ve ovalayarak, sebze ve meyvelerimizi yıkamalıyız. Sıcak su, gıda ürününde solmaya ve hasara neden olabilir. Gıda güvenliği uzmanları, akan soğuk suda ve durulayarak yıkamanın, bu şekilde gıda ile bulaşacak bakteri ve virüslerin, yüzde 90 ila 99'nun temizleneceğini belirttiler. Bir ürün satın alırken nelere dikkat etmeliyiz?
Bir ürün satın alırken nelere dikkat etmeliyiz?,
Taze fasulye satın alırken nelere dikkat edilmeli
Bir taze fasulye ikiye büküldüğünde canlı bir çıtırlık göstermelidir. Lekelerden ve küften arınmış olmalı ve bakla sert veya kurumuş olmamalıdır. Domatesin iyisi nasıl anlaşılır?
Domatesin iyisi nasıl anlaşılır?,
Taze fasulye satın alırken nelere dikkat edilmeli
Bir taze fasulye ikiye büküldüğünde canlı bir çıtırlık göstermelidir. Lekelerden ve küften arınmış olmalı ve bakla sert veya kurumuş olmamalıdır. Havuç alırken nelere dikkat edilmeli?
Havuç alırken nelere dikkat edilmeli?,
Taze fasulye satın alırken nelere dikkat edilmeli
Bir taze fasulye ikiye büküldüğünde canlı bir çıtırlık göstermelidir. Lekelerden ve küften arınmış olmalı ve bakla sert veya kurumuş olmamalıdır. Marul alırken nelere dikkat etmeliyiz?
Marul alırken nelere dikkat etmeliyiz?,
1) Bir mal satın alırken gerçekten bu mala ihtiyacınız olup olmadığını düşününüz. 2) Satın alacağınız malın fiyatının bütçenize uygun olup olmadığına bakınız. 3) Malı teslim almadan, sözleşmeyi imzalamayınız ve peşin ödemede bulunmayınız. 4) Alacağınız malın sağlam ve ayıplı olup olmadığına dikkat ediniz. Patates nasıl seçilir?
Patates nasıl seçilir?,
İyi bir domates hem pürüzsüz, hem de parlak kırmızı renginde olmalıdır. Domatesin yeterince olgunlaşıp olgunlaşmadığını anlamak için, sap kısımlarını koklayın. Olgunlaşmış domates, aromatik bir kokuya sahiptir. Eğer koku alamıyorsanız, yeterince olgunlaşmamış demektir. Ayvanın iyisi nasıl anlaşılır?
Ayvanın iyisi nasıl anlaşılır?,
Havuç satın alırken nelere dikkat edilmeli
Havuç kökleri sert olmalı, asla gevşek olmamalı ve lapa noktalardan veya kahverengi-siyah lekelerden arınmış olmalıdır. Daha küçük havuçlar daha tatlı ve sulu olma eğilimindedir. Salatalık alırken nelere dikkat edilmeli?
Salatalık alırken nelere dikkat edilmeli?,
Havuç satın alırken nelere dikkat edilmeli
Havuç kökleri sert olmalı, asla gevşek olmamalı ve lapa noktalardan veya kahverengi-siyah lekelerden arınmış olmalıdır. Daha küçük havuçlar daha tatlı ve sulu olma eğilimindedir.